Nu priviti in jos. Pastrati furculita.

Am citit astazi o intamplare. Nu stiam ce semnificatie va avea aceasta intamplare la sfarsitul zilei.

Doctorul i-a spus unei femei grav bolnave sa se pregateasca de moarte. Ea a luat legatura cu pastorul sau si i-a dat indicatii legate de modul cum avea sa fie organizat serviciul funebru: ce imnuri sa fie cantate, ce pasaje din Biblie sa fie citite. Femeia a mai spus ca doreste sa fie inmormantata cu Biblia ei favorita.

Cea mai ciudata cerere adresata pastorului a fost: “Vreau sa fiu inmormantata cu o furculita in mana”. Uimit, pastorul a cerut o explicatie. Femeia a spus: “In toti acesti ani cand participam la cate o masa la biserica, partea care imi placea cel mai mult era cand cea care spala tacamurile de la meniul principal imi spunea: PUTETI PASTRA FURCULITA! Aceasta era partea mea preferata pentru ca stiam ca urma ceva grozav. Nu era doar dulceata. Era ceva consistent-placinta sau tort.”

Femeia a continuat: “Asa ca oamenii vreau sa ma vada in sicriu cu o furculita in mana si vreau ca ei sa se intrebe: Ce-o fi cu furculita? Atunci vreau sa le spuneti: Vine ceva mai bun. Pastrati furculita.”

Pastorul a imbratisat femeia. In scurt timp aceasta a murit. La inmormantarea ei toti au vazut ca toate lucrurile erau asa cum i-ar fi placut ei sa fie. Dar toti puneau aceasi intrebare: “Ce o fi cu furculita?”

Pastorul a spus ca femeia aceea, prietena lor, dorea sa stie ca pentru toti care mor in Hristos, ziua mortii nu este o zi a infrangerii. Este o zi de sarbatoare  pentru ca vine ceva mai bun.

Pentru amintirea lui Ady…

Advertisements

One thought on “Nu priviti in jos. Pastrati furculita.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s