Una mica de operator tv

Ieri am avut un curs desfasurat pe platoul tv de la universitate. Cursul a inceput cu vizita in parcare. Acolo era parcat carul mobil. Cei trei specialisti in imagine ne-au aratat cum sta treaba cu filmatul, incepand  de la desfacutul cablurilor si pana la stransul lor.

Am invatat ca un cablu trebuie desfacut in 8 pentru ca in felul acesta nu se incurca. Lectia a inceput cu trasul cablului la etaj. A continuat cu desfacutul si montatul camerelor. Daca numai un cablu triaxial din ala costa 3000 de euro, va inchipuiti cat costau camerele din imagine. Ne era uneori frica sa punem mana pe ele.

Dupa ce am vazut cum sta treaba cu filmatul, am mers in regia aflata in carul mobil. Acolo ni s-a explicat cum se folosesc toate butonasele alea si cum se desfasoara coordonarea unei filmari.

Cand aveam impresia ca totul se termina aici, am avut o surpriza. Profesorul de Productie audiovizuala ne-a spus ca incepem sa facem o filmare in platou. Cei din carul mobil ne vor coordona. Laura si-a castigat un loc la camera 1. Inca doua fete au lucrat la celelalte doua camere. Eu… am jucat rolul unei invitate. Am avut si microfon atasat. Eram o invitata din Romania. O invitata cam trasnita. Am avut o singura problema. Pentru ca ei vorbeau in catalana si eu nu puteam sa ii inteleg, am vorbit despre ce am inteles. Cand am auzit cuvinte gen “umiditat” sau “veninosa” am crezut ca prezentatoarea si invitatul vorbesc despre… serpi.

Surpriza a venit la sfarsit. Am observat ca toti se uitau ciudat la mine si ca vorbisem numai prostii. Atunci, mi-am intrebat colegul: Voi despre ce ati vorbit cand am fost filmati? Si raspunsul lui a fost: Am discutat despre bureti…stii tu, un fel de ciuperci!!!!!!!!

Filmam de fapt o chestie care nu stiam daca e fata sau baiat...
Filmam de fapt o chestie care nu stiam daca e fata sau baiat...
Comunicare. Ele vorbeau, Laura se facea ca intelege. Eu eram sincera!
Comunicare. Ele vorbeau, Laura se facea ca intelege. Eu eram sincera! Am refuzat oferta televiziunii din Lleida. Imi place mai mult Iasul. Fara camere.
Advertisements

3 thoughts on “Una mica de operator tv

  1. Ok, daca refuzi oferta de televiziune, primesti prima penalizare la casa mea de productie. Si vezi ca nu e in Iasi studioul. ;))

  2. poti sa imi dai si mie un mail sa vb mai multe , sunt curios unde s-a intamplat chestia si mai multe … in fine te rog da un mail sa vb 😉 ms mult

  3. Salut, sunt clasa a 11 si as vrea sa devin si eu operator tv.Imi poti da anumite detalii in legetura cu universitatea la care esti ?
    Astept un mail de la tine.Iti multumesc.:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s