Hai cu acordeonul să mai bucurăm un câine!

Dacă vrei să te plimbi prin Zaragoza la sfârşitul săptămânii, o posibilitate ar fi să treci Ebru. Şi cum podurile peste Ebru sunt multe, ai ocazia să vezi raţe splălăcite, mesaje în română pe ziduri şi câini scoşi la plimbare.

Cu draci şi câini

O familie formată din cinci persoane. Cea mai cocheta dintre femei, plimbă un câine destul de curat şi mare. În urma ei, o doamnă mai în vărstă care ţine de braţ o altă tânără. Apoi, merg doi băieţi, unul cu părul lung, celălalt mai chel. Câinele conduce familia. În momentul în care potaia aleargă, aleargă toţi, atunci când animalul vede ceva mai spre marginea podului, merg toţi în direcţia aceea. “Sunt români, nu?”, vine şi întrebarea lui Frank. Îi răspund afirmativ, iar el, curios, mă întreabă din nou: “Şi femeia din faţă, ce spune?”. Ce să îi explic? Că blonda nu face altceva decât să înjure câinele pentru că nu se plimbă pe unde vrea ea?

Playback pentru eurocenţi

Când ieşi de pe pod, în apropiere de Pilar, toate naţiunile s-au adunat să cânte. Indienii au penele şi fluierele lor, doi spanioli cântă la chitară în timp ce un solist încercă să ferdoneze “Hotel California” într-o engleză spălăcită. Chinezul care îl interpreta pe Clayderman la pian era cel mai simpatic, chiar dacă stătea într-un cărucior cu rotile. “Uite şi unul cu acordeonul”, mă atenţionează sora mea. Ne apropiem şi noi. Un tânăr stătea pe o staţie de amplificare, şi în faţa unui microfon, cânta la acordeon, pentru câţiva eurocenţi. “Vai, asta nu cântă, are un casetofon ascuns….”, îmi explică Rebeca zâmbind. Nu intenţionam să o cred, însă zâmbetul plin de complicitate al cântăreţului m-a convins: “Românii chiar sunt inventivi!”

Şi dacă vrei să vezi Zaragoza în cursul săptămânii, obişnuieşte-te să auzi vorbindu-se româneşte peste tot. Nu ştiu dacă te vei simţi mai român, dar măcar vei avea ce să povesteşti la nepoţi….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s