Mâini înzestrate şi risc divin

“Ceea ce poate să facă bine un om, tu vei putea să faci foarte bine”.

Acestea au fost cuvintele pe care mama i le adresa copilului negru, crescut fără tată şi cu mari probleme de identitate.

Ben Carson e la ora aceasta unul dintre cei mai renumiţi neurochirurgi din SUA şi deţinătorul a Presidential Metal of Freedom 2008. A publicat până acum patru cărţi şi a fost subiectul unui film intitulat sugestiv: Gifted Hands (Mâini înzestrate). Şi mai presus de toate, îşi mărturiseşte credinţa în Dumnezeu şi consideră că tot ce a realizat până acum i se datorează ajutorului divin.

De ce merită să îi citeşti povestea? Câteva indicii de lectură ar putea fi:

A fost crescut de o mama singură care îl punea pe Ben şi pe fratele său să citească două cărţi pe săptămână şi să îi scrie un rezumat al lecturilor. Mai târziu, au aflat băieţii că mama lor nu ştia să citescă.

S-a transformat din “codaşul clasei” în “geniul clasei” după ce a fost în stare să recunoască o rocă la ora de geografie. Replica profesorului care i-a dat diploma a fost: “Vouă, să vă fie ruşine că aţi lăsat un băiat negru să fie mai deştept ca voi!”

Şi-a controlat temperamentul agresiv şi a înţeles că o pereche de cizme din piele de şarpe şi o pereche de blugi ultimul răcnet nu îi vor aduce succesul.

A fost admis la Yale University şi a opţinut o diplomă în psihologie.

A schimbat psihologia pe neurochirurgie pediatrică şi la 33 de ani devenea directorul Johns Hopkins Hospital din Baltimore.

Operează şi schimbă viaţa copiilor siamezi din întreaga lume. A fost primul care a reuşit o operaţie imposibilă până atunci (1996).

Şi mărturiseşte: Oamenilor le e frică să rişte. Când eşti într-o astfel de situaţie, pune-ţi patru întrebări de bază: care este cel mai bun lucru posibil dacă fac pasul? Care este cel mai bun lucru posibil dacă nu fac pasul acesta? Care este cel mai rău lucru posibil dacă fac acest pas şi care este cel mai rău lucru posibil dacă nu fac pasul acesta? Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie să ştii în primul rând cine eşti şi care este sistemul tău de valori.

Ben Carson Interviu pentru Hour of Power

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s