Cristina a murit, trăiască Cretina!

O cheama Cristina. Era viitor europarlamentar. O tipă de 29 de ani, specialistă în ştiinţe politice şi drept internaţional. Îşi dorea să aducă facă poporul nostru mai român decât se crede şi mai european decât îl pot lăsa alţii sa fie. Şi pentru o săptămână, Cristina a trăit cu acest vis pe care îl găsiţi dacă îi vizitaţi pagina de wordpress.

Cristina a murit, la şase zile după ce s-a născut. În timpul acesta, a avut aproximativ 500 de vizitatori pe blog, 10 comentarii de profil electoral şi 7 “specialişti” care au încercat să o facă plăcută, deşteaptă şi specialistă în ceva.

Experimentul online pentru Tehnici Mediatice a fost o încercare interesantă. A fost cumva o intrare în rol, atât din partea celor care au trebuit să o promoveze pe Cristina, cât şi din partea colegilor de facultate care s-au străduit să o critice.

Când ajungeam acasă, îmi deschideam mail-ul pentru a vedea ce a mai făcut Cristina azi. Colegile mele au încercat să o plimbe, să o facă plăcută printre studenţi, să o ducă pe la case de copiii sau să îi coloreze o imagine pozitivă. În final, ne-am identificat puţin cu personajul, cu tot cu limbajul de lemn folosit sau cu minciunile promovate în CV.

Există o vorbă: “Regele a murit, trăiască regele!” La puţine zile după decesul candidatei noastre, s-au născut o serie de candidaţi nici mai deştepţi, nici mai frumoşi, nici mai bine promovaţi. Dacă a noastră Cristina a făcut totul virtual şi experimental, candidaţii de ieri şi de mâine, aleg să se facă de râs în mod serios şi real.

Advertisements

2 thoughts on “Cristina a murit, trăiască Cretina!

  1. Ma mandresc cu faptul ca am fost si eu printre cei 7 “specialisti”. E foarte tare postarea asta. Miha, felicitari!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s