Gata de fugă. Vii?

Simţi că te doare stomacul puţin înainte ca mai apoi să nu te mai doară nimic dar să ştii că e posibil să te doară tot. Eşti în pragul „deşteptării mintale” odată cu problemele pe care ţi le cauzează măseaua de minte care chiar acum şi-a găsit să îşi facă loc în gura de viitoare licenţiată.

De două luni de zile te-ai trezit la 5 dimineaţa pentru a realiza marea capodoperă. Şi ai reuşit cumva, doar e opera ta şi te reprezintă. Îţi cumperi în fugă o cămaşă mai sobră, încheiată până în gât ca să te aperi de posibilele noduri şi te miri că în ziua cea mare nu îţi mai vine nici o pereche de pantofi. Eşti prea obosită.

Drumul până la locul de sus e simplu şi cald pentru că acum îţi permiţi să iei un taxi. Cobori şi încerci să te pregăteşti, să îţi dai afară grijile şi să îţi aminteşti de prietenii pe care i-ai cam neglijat. Dar ei nu te uită şi de asigură că ştii asta.

Intri în camera misterelor şi încerci să explici ce cauţi tu acolo. Îţi place ceea ce faci şi e interesant momentul. Numai că imediat îţi dai seama că trebuie să vorbeşti şi mult şi bine şi economic şi interesant. Şi îţi iese cumva. La sfârşit te confuzezi şi mai mult, dar deja eşti afară.

Va fi o aşteptare sensibilă până duminică când vei şti cât de tare te-a durut tema de licenţă. Şi normal, speri că durerea va fi maximă. Până atunci, dormi puţin pentru că aşa te-ai obişnuit şi speri mult pentru că speranţa a fost arma ta în ultimul timp. Şi râzi… aşa de bucuri tu când eşti obosită. Eşti gata de o nouă etapă. Fugi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s