Utrecht – Plimbare prin 20 de secole de istorie (cu bicicleta)

Visul meu legat de biciclete s-a împlinit. Am ajuns în țara bicicletelor! Azi am vizitat Utrecht, un oraș istoric, raiul celor care iubesc liniștea și mersul pe două roți.

Lumea pare prea liniștită, oamenii prea mulțumiți. Mie mi se pare prea ciudat pentru că nimeni nu aleargă, nimeni nu se grăbește. Nu am auzit nici măcar un singur claxon de mașină. Doar o sonerie de bicicletă, câteodată.

DSC02164Dom Tower. 112 metri înalțime și 465 de pași pentru a ajunge în vârf. Turnul adună în jurul său toată viața istorică a orașului: cele cinci biserici în cruce, clădirile universității, poșta (muzeu și oficiu), bulevardul filmului.

DSC02178Statuia lui Francois Villon, poet problemă în perioada sa.

DSC02185Bicicletele și viața liniștită sunt la ele acasă. Canalul vechi traversează orașul și adună în jur bicicletele celor care sunt la serviciu în zonă. Mai pe seară, fiecare își va lua mijlocul de transport și îl va parca în fața casei sau poți vedea prin fereastră bicicleta parcată aproape în sufragerie.


DSC02188Una dintre puținele mașini de pe strada cafenelelor așteaptă să fie încărcat gunoiul. Fără grabă sau și fără claxoane nervoase. Un singur muncitor a ridicat calm gunoiul. Între timp a mai ajutat o femeie care avea probleme cu bicicleta.

DSC02203Nu contează ce mașină are un băiat. Oricum, plimbările cu bicicleta sunt cele mai interesante. Mai ales ca poți lua un copil pe scăunelul din fața bicicletei și un altul pe scaunul din spate.

DSC02206DSC02207

DSC02208

Sexy lady on the end.


One thought on “Utrecht – Plimbare prin 20 de secole de istorie (cu bicicleta)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s