Jurnalul călătorului RATP (Revoltatu’ din “Vaslui”)

Octombrie, 21, ora 20.00. Agitaţie mare în spatele tramvaiului. O femeie se străduieşte să explice controlorilor că biletul i-a ramas înţepenit în compostor, că nu poate să îl scoată şi că nu are niciun sens să plătească amenda. Cere să se demonteze compostorul şi să se scoată biletul corect compostat.

Lumea se uită ca la scandal. Aşa ca la un spectacol prost în care RATP joacă rolul vulpii, iar cetăţeanul nici măcar coadă de  urs nu e.

Se ridică de pe scaun şi încearcă să îi ia apărarea tinerei, respectuos mai întâi, agitat şi nervos pe urmă. Controlorii nici nu vor să asculte, o ţin sus şi tare că tânăra trebuie să plătească amenda. “Da ce mă, eşti din Vaslui?”, întreabă unul din echipa de control RATP. Revoltatu’ cetăţean îşi caută telefonul unde are salvat numărul pentru reclamaţii RATP (telverde de altfel) şi sună.

Surpriza vine de la celălat capăt al firului unde o voce respectuoasă întreabă cetăţeanul care e problema. Călătorul îi explică problema femeii la telefon iar angajata RATP cere informaţii despre controlori, tramvai, etc. Pentru că angajatul controlor nu vrea să vorbească, vatmanul este rugat să ia legătura cu femeia şi să îi explice care e situaţia.

Vatmanul caută tot felul de scuze: nu poate opri tramvaiul între staţii pentru demontarea compostorului, situaţia nu e aşa gravă pe cât pare etc. Încheie convorbirea cu femeia de la reclamaţii şi îi dă telefonul revoltatului cetăţean care căutându-i pe controlori constată că au coborât de mult timp din tranvai fără a da nicio amendă.

Octombrie, 21, ora 21.00. Autobuzul 43. Acelaşi cetăţean (care nu e din Vaslui) este rugat să prezinte legitimaţia de călătorie. Acelaşi controlor.

Advertisements

2 thoughts on “Jurnalul călătorului RATP (Revoltatu’ din “Vaslui”)

  1. “Da ce mă, eşti din Vaslui?”
    Daca era inspirat sa puna ca “Da”, s-ar fi rezolvat problema instantaneu, cu scuzele de rigoare din partea echipei de control RATP.
    Nu se pune nimeni cu noi, vasluienii 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s