Din jurnalul călătorului RATP (zapada mea nu-i ca a lor)

Ninge! Veşti proaste pentru toţi cei care vor să călătorească cu transportul în comun. Oricum, e iarnă şi e normal să fie probleme, însă… RATP e întotdeauna mai special.

Azi trebuia să ajung în Copou. Mă sună Florin şi îmi spune că din Tătăraşi nu circulă nimic. Adriana mă anunţă că nici din Păcurari şi nici din Copou. În concluzie: o să ajung eu cumva până la destinaţie.

Mă înarmez cu răbdare, frig şi iar frig şi aştept în staţie în Tudor un 43 spre Păcurari. Mă bucuram de fiecare dată când venea un autobuz. Însă primul autobuz era un 121. Am mai aşteptat şi următorul autobuz era un… 121. Al treilea autobuz, dupa 40 de minute de stat în staţie a fost un… 121!!! După o oră de aşteptat, a venit un 43 şi m-am urcat. Am fost singura care a încaput în autobuzul super super aglomerat.

După 2 staţii în care toată lumea se îngrămădea în toată lumea nişte tineri au început să cânte colinde. Când autobuzul a pornit din nou, se împinge cineva în mine şi îmi spune: “Biletul sau abonamentul!” Am crezut că aud aiurea prima dată, însă când m-am uitat mai bine, cel de lângă mine flutura legitimaţia. Am scos într-un final abonamentul din portofelul îngheţat. Bucuros, controlorul s-a împins şi mai departe în lumea din autobuz, până când colindătorii au început să cânte: “Mulţi ani trăiască, Controlorul să trăiască” iar angajatul RATP a coborât să controleze iarna de afară şi să descopere că da, ninge fără bilet.

3 thoughts on “Din jurnalul călătorului RATP (zapada mea nu-i ca a lor)

  1. mdea..sa zic si eu…
    azi dimineata la ora 6:00 astept cam 25min in statie la gara sa vina un 3, si astept..astept, pana cand vad ca vin doi de 3 din depou. Urc in primul si ma asez confortabil pe scaunul inghetat bocna incercand sa vad ceva prin geamul inghetat. Trec de Targu’ Cucu si cobor in statia Padurii de unde nu a vrut sa se mai urneasca din loc.A stat cam 5min. Simteam ca inghet cu totul iar caldura din parti.Cu chiu cu vai porneste si de abia reuseste cu multe smuncituri sa treaca de dealul spre Tatarasi si …se opreste. Nu ajunsese inca in statie, mai erau cam 200m. Vatmanul iese din cusculita lui si ne zice resemnat: “puteti sa coborati, nu se mai misca de aici, e inghetat tranvaiul, astept sa vina cineva sa ma duca inapoi la depou”
    RATP-ul Iesilor :-j vai de steaua noastra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s