Marşica story

La noi, toate sunt bune şi frumoase. Factura la gaz, mai ridicată ca luna trecută dar mai scăzută decât cea viitoare. Curentul e la maxim, de aceea geamurile se mai sparg din cand în când.

Florile s-au uscat şi stau liniştite pe bar. Vazele goale aşteaptă următorul invitat să le umple.

Dintre toate, cea mai fericită de revedere e Marşica. Cu formele bine făcute, mereu îmbrăcată în alb cu nuanţe mici de gri, sfioasă în mai toate zilele şi tumultoasă în weekend, Marşica primeşte pe origine deasupra ei şi pe lângă ea.

Marşica nu are preferinţe de culoare, mărime sau sex. Ea face treaba bine, frumos mirositoare şi lasă totul curat în urmă. Uscată mai tot timpul, Marşica duce dorul zilelor în care era umedă şi extrem de gălăgioasă.

Fiecare musafir de weekend o tratează cu importanţă deoarece Marşica iese în evidenţă oricum ar fi vremea. Vara, îşi deschide braţele pentru tot ce e dantelat şi subţire, în timp ce iarna, toarce ca o pisică zgomotoasă toate cele groase şi grele, la fel ca ea.

Marişica doreşte din când în când tratament de înfrumuseţare şi curăţare. Şi pentru că nu se poate altfel şi ţinem la ea, încercăm să îi facem pe plac. Ea mereu, ne ajută şi ne scapă de poveri cu stilul ei de la A la H de complex.

Cele mai zgomotoase momente sunt atunci cînd, sătulă de atâta treabă, vrea să îşi croiască drumul spre scări, parcă ar încerca să evadeze. Dar nu are unde, pentru că doar prin bucătărie are permisiunea să se schimbe. Marişica şi-a terminat programul şi a amuţit. Brb… mă duc să întind rufele pe sârmă.

Advertisements

2 thoughts on “Marşica story

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s