Povestea porcului [varianta pocăită]

Se spune că undeva, pe Marte trăia liniştit un porc. Nu era împins la gesturi extreme, era destul de cultivat (terminase o facultate de profil zootehnic) şi spera că el va fi salvatorul neamului său. Nu îl deranja neliniştea sau agitaţia pentru că el, în sufletul lui, era un porc model şi tare pus pe fapte mari, de dispreţ. Liniştea lui era păcatul altora iar bogaţia sa de preţ era sărăcia de idei a celor din jurul său.

Porcul acesta era greu judecat de cei din jurul lui de aceea şi el judeca din când în când în locul de întâlnire al porcilor pocăiţi. Arunca cu noroi amestecat cu parfum galant şi predica cultivarea de roşcove de la amvoanele în formă de palmier, cu flori scumpe în jur şi auditoriu de nenorociţi cu facultatea în curs de terminare.

De fiecare dată când avea ocazia, mirosul de tămâie se ridica la cer din râtul lui suav şi mirosind a nepăsare şi credinţă deşartă. Era ofticat atunci când tămâile altora mai tineri îl împiedicau să îşi susţină aberaţiile sfinte sau să pară cel mai pocăit porc din întreaga facultate de zootehnişti autentici.

Inima celorlalţi porcuşori neliniştiţi bătea cu putere de fiecare dată când stăpânul spunea ceva mai clar, mai suav, mai sincer. Între toţi adunătorii de roşcove, era şi un porcuşor mic, bucuros să audă  zumzetul albinelor pe râtul animalelor necurate, măcar o dată la 2-3 săptămâni. Cu piciorul slab şi spatele lovit, cu inima caldă însă şi cu multă speranţă, porcuşorul pasionat de psihologie, spera.

Totul până într-o zi, când semenul să mai mare, de pe Marte, l-a luat la întrebări. Că de ce se poartă cum se poartă, că de ce râde când râde, că de ce are nasul mai ţuguiat ca al celuilalt şi de ce îl împiedică oasele slabe şi blegi.

Astăzi, în adunarea cu flori colorate, un porc a ţipat iar unul a murit. Mie mi-a fost din nou aproape ţărâna uşoară.

P. S. Nu am nimic cu săracul porc, luat ca animal.

Later edit. Tks Anca:

4 thoughts on “Povestea porcului [varianta pocăită]

  1. Man, m-ai ucis cu parabola asta. Mi-am infundat ratul in ecran sperand ca de dupa vreun rand imi apare si cheia, da nik… inca dau din colt in colt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s