Din jurnalul călătorului RATP: Roaba călătoreşte fără bilet.

Din ciclul : ” Ce mai cară fiecare”, RATP Iaşi prezintă:

Cug, piaţa, staţia de pornire 43, Sâmbătă după masă.
După ce urcă toţi călătorii de pe peron într-un 43 gri adus din Spania, un călător cu o roabă se chinuie să intre în mijlocul de transport în comun. Îşi alesese însă uşa destul de prost pentru că avea o bară la mijloc şi 2 trepte. Dar bărbatul, uşor mai mult în compania lui Bacchus decât în compania RATP, insistă.

Şoferul, observând deja chinul prin care trece moşul cu roaba, strigă: “Da dă-te jos cu roaba!”
Moşul are însă răspunsul pregătit: “Stai aşa. Taci că îţi dau bani.” Iar şoferul tace şi aşteaptă omul să-şi urce unealta.

Mai pe lateral, mai pe de-a dreptul, sprijinindu-se de bară şi întorcând roaba pe toate părţile, moşul reuşeşte să o urce în autobuz răsturnând în spate tot ce avea în cuvă: câţiva saci, o haină, o bucată de covor. Autobuzul pleacă.

Călătorul cărător, ajunge printre scaune cu greu până la şofer şi se întinde la o şuetă cu acesta în timp ce îi strecoară o anumită sumă, subtil. Întorcându-se în spatele autobuzului, moşul începe să se simtă bine lângă roaba lui: cântă, recită versuri şi invită pe călătorii din staţii să urce în autobuz. Câţiva mai norocoşi, reuşesc să treacă pe lângă roaba din dreptul uşii şi să îşi găsească un loc pe scaune.

La Frigorifer se termină călătoria roabei pentru că stăpânul decide să o elibereze din jugul format dintr-o bară de autobuz şi vreo 2 scaune. Unul dintre călători uşurează călătoria apucând roaba de mânere şi ajutându-l pe moş să o dea jos mai repede. Şoferul închide uşile iar moşul râde satisfăcut făcând semn de mulţumire. În urmă.. doar puţin praf de var şi câteva fire din covor. Şi călătoria fără bilet şi fără controlori.

2 thoughts on “Din jurnalul călătorului RATP: Roaba călătoreşte fără bilet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s