HandOut – sau un alt fel de a zice: “Îmi pasă!”

Să zicem…

Dacă ar fi să fii într-un scaun cu rotile după o întâmplare mai nefericită din viață, ai avea încredere în cineva să te ajute să treci strada? Sau să îți cumpere drojdia care îți lipsește să faci o pâine delicioasă. Sau să meargă cu tine la un film. Sau să îi aducă mamei care e mereu alături de tine o pastilă când e răcită?

Să o luam acum puțin alffel…

Dacă ai fi in Palas și ai ști că la 5 minute de locul în care te afli, ar fi un om care ar avea nevoie să cumperi o pâine, să i-o duci la etajul 2, el să îți plătească pâinea iar tu să îi oferi timpul necesar livrării… Ai fi gata să ajuți? Sau dacă ai locui în Copou și te-ar ruga cineva să verifici programul secretariatului Facultății de Litere în ziua de Joi, ai face-o?

HandOut se dorește a fi mediul de comunicare între cei care doresc să ajute și oamenii cu dizabilități care au nevoie de ajutor. Pentru început, ne organizăm sub forma unui grup pe Facebook și vă invit pe toți din Iași interesați de idee să dați Join aici. Avem planuri multe și îndrăznețe pentru viitor pe care le vom împărtăși pe grup. Pentru început:

  • De unde a pornit ideea: Olivia e sora mea super mega dragă și are distrofie musculară. Am întrebat-o cum i-ar putea un om străin face viața mai ușoară și despicând firul în patru am ajunt la ideea de Handout.
  • Când și unde a pornit echipa: La Startup Weekend Iasi am pitch-uit ideea de Handout și spre surprinderea și bucuria mea am găsit 4 oameni absolut minunați care au vrut să meargă mai departe cu această idee alături de mine. Totodată, am întâlnit mulți oameni frumoși dispuși să ne ajute să mergem mai departe – Mulțumiri!
  • Cine suntem noi: Felix (om bun, blogger, IT professional, Centric), Sorin și Marius (prieteni, Backend developeri, SendGrid), Razvan (căutător de lucruri bune, Suport Tehnic, SCC) și eu – Miha (optimistă, PM, Levi9)
  • Ce dorim: Dorim să dezvoltăm un proiect social menit să ajute oamenii să ofere ajutorul atunci când se află în proximitatea unui om care dorește ajutorul. Invers, dorim să ajutăm pe cei care au o anumită dizabilitate să găsească ajutor în cartierul lor, poate și pe strada lor folosind o aplicație care să îi pună în legătură.
  • Ce poți face tu: Da Join la Grup. Odată ce ne adunăm mai mulți vor aparea cererile de ajutor. Ajută sau cere ajutor și apoi povestește experiența ta pe Grup. Grupul va fi baza de care avem nevoie să începem aventura noastră.

Atenție: Acțiunile noastre și optimismul celor care ajută sau vor să fie ajutați pot fi contagioase. Te invit să te molipsești:) P.S. Pentru prima dată în istoria acestui blog, vă rog să dați Share!

Așa a început proiectul și îmi e foarte dragă fotografia asta.
Așa a început proiectul și îmi e foarte dragă fotografia asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s