O, Serbia! Undeva în pădure, unde e verde și frumos

Se iau niște nebuni, ușor colegi de serviciu și se trimit la un training interesant de leadership. Apoi, pentru că nici nu era suficient că se treziseră la ora 4, vine Mihaela cu ideea că ea vrea să se plimbe. Musai! Și reușeste Mihaela cumva să o urnească din loc pe Nicoleta și să îl oprească din muncă pe Alex pentru o plimbare  până la pădure sau mai sus de ea. Pentru că sunt în Serbia, în Parcul Național Fruska Gora, locul unde verdele pădurii se împletește superb cu munții joși și casele frumos întreținute.

Alex s-a interesat la recepția hotelului și am aflat că puteam să ne plimbăm până la ceea ce se numea Etno Village. Nu înțelesesem prea bine ce e sau ce nu e village-ul asta, dar după ce am greșit drumul inițial, am coborât pe un drum de țară nepietruit, de-a lungul căruia se înșirau flori de câmp, un susur de apă lin, case frumos îngrijite, câțiva salcâmi. Aerul era atât de curat încât nu ne mai păsa dacă ajungem sau nu la Village, orice ar fi el și oriunde s-ar afla.

20160516_171911_HDR.jpg

Surpriza a fost oarecum mare când Alex a întrebat un nene dacă direcția spre Etno ceva e bună. Omul a zis că da, a zis niște cuvinte în sârbă și ceva de metri, iar după Mulțumesc-ul lui Alex în limba lui, am plecat mai departe. Mai un delușor mic, mai o casă frumoasă, mai o poză și tot așa până am ajuns la un loc ce părea în construcție. Acolo se dorea  a fi Etno village, care era un fel de camping al hotelului în care suntem cazați. Bine, un camping mai avansat și cu un restaurant cu specific sârbesc, precum și cu o biserică și o altă construcție mare care nu știu ce reprezintă.

20160516_161003.jpg

Alex a dat o tură de biserică să vadă dacă e deschisă și dezamăgit că nu e deschisă, a inspectat asfaltul proaspăt turnat și calitatea lucrarii în lemn. S-a declarat mulțumit. La fel a fost și Nicoleta după ce și-a întâlnit topoganul cu fluturași. Alex a vrut musai poză pentru Facebook – deși el nu are cont, așa că eu m-am conformat.

Am mâncat o supă (Alex zice că de la plic) și am băut un ceai pe terasa restaurantului, după care ne-am pornit înapoi. Începând de la floricica primită de la Alex, am apucat să culeg niște floricele de câmp superbe pe drumul de întoarcere. Tot pe drumul de întoarcere ne-am dat seama că traseul era marcat cu o inimă.

20160516_172010_HDR.jpg

Am ajuns aproape de hotel când a fost rândul lui Alex să prelungească plimbarea. Alex dorea să caute un vin pe care i-l recomandase o colegă din Serbia, așa că a fost musai să găsim un magazin. Ne-am îndreptat spre ceva ce părea centrul asezării și, printe bărulețe sătești cochete, am găsit un loc unde se vindea înghețată. Alex ne-a băgat înauntru să vedem ce este și am sfârșit prin a ne lua noi două înghețată – Alex era sătul!

20160516_173929_HDR.jpg

În apropierea magazinului cu înghețată era un părculeț. Nicoleta a fost cu idea să mâncăm înghețata în parc iar eu și Alex am sărit instant într-o chestie din aia de tras, unul într-o parte și celălalt în cealaltă parte (cică i se spune balansoar). Când se chinuia Alex de zor să mă coboare, pe partea de bară a lui, apare un puști și contra balasează greutatea. Încearcă să vorbească cu noi în sârbă, noi nu înțelegem nimic. Sfârșesc prin a-i da înghețata că oricum era super mare și puștiul o ia, apoi se întoarce zâmbind și îmi face semnul OK cu degetul mare ridicat.

20160516_180413_HDR.jpg

Danilo, căci așa îl chema pe puști, avea un hanorac cu numele lui pe spate și mâncând din înghețată se așează lângă Nicoleta, pe leagănul din dreapta ei. Nicoleta, mamă de fetiță de o vârstă asemănătoare, reușește să își dea seama că băiețelul știa unele cuvinte în engleză, pe care le pronunța cu un accent foarte bun. A reușit astfel să afle că puștiul avea 8 ani, era în parc cu o prietenă (La întrebarea Nicoletei dacă fata îi e Girlfriend, băiatul a negat și a zis că e a Friend), că mai are un frate și o soră, că e în clasa a doua (2nd School ca să îl citez) și că a învățat engleza la școală. Danilo era super carismatic, îi plăcea să pozeze, să vorbească, iar atunci când o lua pe sârbă și noi ziceam English, făcea tot ce putea pentru a ne explica ce dorește să spună. Am un video cu el și modul în care am comunicat. Danilo, ne-ai făcut ziua fantastică! You are AWESOME!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s