Revista Cariere și cele 3 tipuri de lideri eronați

Din 2017 voi încerca să scriu despre subiectele care mă interesează și profesional. Am așteptat ceva timp până să ajung la acest pas și rog să îmi fie iertat începutul. Poate nu vor fi mereu lucruri noi, dar vor fi lucruri care mi-au plăcut, m-au inspirat și m-au făcut să fiu un om mai bun.

Azi vor vorbi despre Revista Cariere și despre un articol citit în ea azi, poate cel mai interesant articol citit în acestă revistă până acum. Este scris de Lars Wiechen (mai multe detalii despre el găsiți aici) și vorbește despre cele trei tipuri de lideri de ocolit. Încurajez citirea numărului din Decembrie-Ianuarie a revistei pentru articolul întreg sau celor interesați și mai în apropiere de mine le pot împrumuta eu revista.  Numărul curent este dedicat colectivismului și ideii că, uniți, suntem mai puternici.

resized-leadership-pinned
Sursa: http://www.cmu.edu 

 

Wiechen vorbește despre faptul că, din nefericire, ledearshipul pare rupt din vise pentru că există niște lideri eronați care se încadrează în 3 tipare:

  1. Lacheul – se ascunde in spatele superiorilor săi, față în față te perie pentru a te vorbi mai apoi pe la spate, evită contactul cu persoanele care l-ar pune în situația de a lua decizii și autoritatea superiorilor săi îl ajută să își mențină propria autoritate.
  2. Tiranul – e genul de șef coleric, omul care conduce prin puterea autorității și care se inspiră de la cei care îl pot informa cu lux de amănunte.
  3. Birocratul – el respectă regulile și prevederile oficiale, iși verifică angajații în majoritatea timpului și (iar asta e partea cea mai tristă din ce scrie Wiechen): nu duce o viață grea pentru că politicile interne, sistemele și procesele sunt mai ușor de controlat decât oamenii.

Pentru 2017 îmi doresc să nu am nimic în comun cu acești lideri. Și pe mai departe, pentru viața mea, îmi doresc să încerc să promovez valorile în care cred în detrimentul banilor sau a puterii sociale.

 

Despre Cariere:

  • Va puteți abona atât la revista în format fizic (eu așa prefer), sau la cea în format electronic.
  • Personal, am avut probleme cu livrarea revistei la început și bănuiesc că Poșta Română a avut ceva de a face cu asta. Apoi am înțeles că au schimbat livrarea printr-0 altă firmă și de atunci nu am probleme, primesc revista în fiecare lună.
  • Acum au și promoție la abonamente, dacă sunteți interesați puteți vedea ofertele aici: https://www.cariereonline.ro/abonamente 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s