Kinego – O plăcere de recuperare

Asta mică s-a născut cu un picioruș strâmb. Nu ne-am panicat prea tare și am fost îndrumați spre ortoped și mai apoi către kinetoterapie. Florin a fost pacient Kinego când și-a rupt mâna astă primăvară. Pe atunci, mergea la recuperare câte 2 ore pe zi și era foarte încântat și mă tot avertiza că, după ce nasc, ar fi bine să mă duc și eu să văd ce pot face pentru picioarele mele cu care merg interesant de strâmb. I-am dat cu flit de fiecare dată spunându-i că eu o sa merg la sală după ce nasc, nu la kinetoterapie.

Dar uite că Ilinca a avut nevoie de recuperare și am început procesul de la nici 4 săptămâni devenind astfel cel mai tânăr pacient al Clinicii de Recuperare Medicală Kinego. Acum avem 14 săptămâni și vreo 50 de ședințe. Prima dată a fost consultată de domnul profesor Marius, apoi Andreea a fost cea care s-a ocupat de recuperarea propriu zisă. Nu știu dacă vă imaginați cum e să faci masaj și mobilizări la un bebeluș de nici 3.5 kg. Glumea Andreea că Ilinca e mai mică decât pisica ei:) Andreea numea piciorusele Sticksuri la început, acum au evoluat în Grisinele. La început, fetița dormea pe toată durata procedurii de o oră. La final sau în timpul ședinței făceam o pauză de masă și Ilinca mânca în oraș, inclusiv cu sistem SNS (până pe la 8 săptămâni). Cu timpul, minunea mică s-a mărit și am fost nevoite să ne adaptăm, în general cu hrană la sân în timpul ședinței și recent cu jucării, hârtii foșnitoare și zornăitori, ședința durând mai mult. Niciodată nu m-am simțit grăbită și niciodată nu am văzut pe cineva uitându-se ciudat când o hrăneam sau când puneam sunete albe sau Cântec pentru Maya la telefon și adormeam jumătate de sală. Ilinca a făcut kinetoterapie fie în sală separată la început, fie în sala mare mai târziu devenind cumva atracția centrului.  Uneori, când programarea nu coincidea cu somnul ei, veneam mai devreme și dormea pe hol câteva minute. Andreea are o răbdare extraordinară și s-a adaptat mereu pe felul Ilincăi de a fi, a vorbit mereu cu ea, a luat-o în brațe și ne simțim de fiecare dată foarte bine când ne întâlnim cu ea. Când e bine afară, după ședință, îi dau să pape și apoi mergem la plimbare. Kinego a devenit un fel de Casă din oraș pentru noi, un loc unde ne simțim foarte bine amândouă pentru că, oamenii care lucrează acolo sunt profesioniști dar și foarte prietenoși, calzi și dedicați.

De vreo 2 săptămâni o am pe mama ca ajutor. Așa că, am profitat de acest lucru și am încercat un experiment: să fac și eu puțină mișcare alături de Ilinca. Ilinca uneori doarme mai întâi pe hol cate 1-2 ore, uneori face direct alături de mine, uneori vrea o pauza de masă (aici e o provocare atunci când te oprești din sport ca să alăptezi). De fiecare dată (mâine am 9 sedințe consecutive), Andreea și mama au reușit să o ajute și eu am putut să fac ședința mea. Și dacă mă întrebi acuma daca vreau sală sau kineto, îți voi spune că îmi e dor de ședințele de grup de la sală, dar cum am lucrat la Kinego nu am lucrat vreodată. Exercițiile au fost pentru picioarele mele cu probleme la mers, destul de intense și variate încât să fac febră musculară non-stop dar foarte interesante cu benzi, mingi și aparate. Mama a promis ca revine la iarnă deci atunci o sa reiau și eu:)

Și uite așa, niște oameni foarte faini, reușesc să facă dintr-un lucru negativ o experiență foarte frumoasă pentru pacient. Ilinca va mai face câteva ședințe dar aproape și-a revenit. Are și niște benzi aplicate pe picioruș pentru a-l ține drept și perspectiva este cea de revenire completă (Raluca, mulțumim!). Iar eu, am ajuns la vorbele lui Florin. Acum mai rămâne să se reapuce și el de sport, tot la Kinego.

IMG_0046

 

P.S. La mulți ani, Andreea!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s