Ilinca – o mică evaluare a primului an

Azi Ilinca a împlinit un an și noi tot un an de când suntem părinți – evident, nu? A fost un an plin de bucurii, griji, responsabilități și dragoste. Multă dragoste, redescoperită în multe feluri și trăită mereu altfel.

Am fost curioasă cum mă va găsi pe mine primul nostru an cu Ilinca și sincer, sunt mândră de tot ce am făcut în acest an, sunt mulțumită de mama care i-am fost Ilincăi și sunt extrem de bucuroasă că am descoperit tone de răbdare și înțelegere în mine. Am martori pentru toate de mai sus și cred că angajatorul meu, prietenii mei și familia mea au câștigat toți din venirea pe lume a Ilincăi.

Acest an din viața noastră a coincis cu bucurii cu copii pentru sora mea, nepoțica mea și câteva prietene foarte bune. Abia când vorbeam cu ele despre primele săptămâni ale bebelușului lor și încercam să le încurajez, îmi dădeam seama că și eu am trecut prin niște etape interesante. Și acum, uitându-mă în spate, cred că aș mai putea împărtăși din ce am trăit și ce m-a ajutat foarte mult pe mine. Fac o listă mai jos și promit (în măsura în care și Ilinca va fi de acord) să scriu în curând despre:

  • Cumpărăturile pentru Ilinca: de la detergent la haine sau șampon, sunt niște chestii utile pe care le-am descoperit și as vrea sa recomand mărci și magazine.
  • Cum mănâncă Ilinca: cum am început autodiversificarea, cum arată meniul, cum am evoluat.
  • Cum doarme Ilinca: ce se întâmplă cu bebele în diferite etape din viața lui, cum îl poți ajuta, cum nu se doarme.
  • Cum mănâncă sân Ilinca: aici am tot scris, lucrurile sunt foarte bune acum, dar aș dori să vorbesc despre cum alăptarea este foarte puțin încurajată și ce putem face pentru a schimba acest lucru, măcar la nivel de familie și prieteni.
  • Ce *citește* Ilinca: cărțile care îi plac, cărțile pe care le roade, cărțile pe care le am în listă.
  • Cum a mers Ilinca: acum nu merge nici măcar de-a bușilea dar nu o forțez, va merge și se va ridica când va dori. Până ajung aici (de fapt postul va fi despre unicitatea copiiilor și prostia de a-i compara) există șanse să se pornească.
  • Book Review: The Wonder Weeks (o carte pe care o recomand pentru linistea psihică a mamelor și pentru a înțelege ce se întâmplă cu bebele)
  • Book Review: Antiparenting (citire în curs, până acum foarte interesantă)

Asta e lista mea, dacă mai sunteți interesați despre anumite subiecte, sunt deschisă la sugestii. Mai jos o poză cu minunea, florile de la unchiul și papucii care sunt mai interesați decât orice jucărie.

IMG_0023

 

 

2 thoughts on “Ilinca – o mică evaluare a primului an

  1. La multi ani, buburuza mica!!! Amalia nu a mers niciodata de-a busilea. Iar in picioare la un an si 4 luni. Oricum si acum se impiedica peste tot :o)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s